Kategorier
Artiklar

Uppkopplat badrum – vad ska man tänka på?

Med dagens teknik så kan vi både ge oss själva möjligheten att leva ett enklare liv – och samtidigt också spara en massa pengar. Genom att exempelvis koppla upp maskiner och lampor i hemmet så kan vi själva styra användningen med enkla tryck på mobilen. 

Att vi exempelvis idag ser värmepumpar som går att styra via mobilen gör att vi kan spara pengar: då vi inte är hemma kan vi sänka värmen och i god tid innan ankomst kan vi sedan höja densamma. Samma sak kan ses gällande belysning: vi kan via exempelvis Plejd styra belysningen i våra hem och skapa exempelvis en mer mysig belysning vid vissa tillfällen medan vi vid andra sådana kan skapa mer ljus och mer riktad sådan. Risken att glömma en lampa på – eller inte orka gå och släcka den – blir därmed minimal. 

Detsamma kan sägas om exempelvis högtalare som gör att vi när som helst kan slå på den musik vi gillar och via mobilen lägga upp lämpliga rytmer i bakgrunden när vi lagar mat, när vi äter eller när vi söker ro i badrummet. Vi har alla möjligheter i världen, och det bästa är att vi bara befinner oss i det uppkopplade, smarta hemmets linda. 

Ny teknik i samband med en badrumsrenovering 

Ser man till en badrumsrenovering i Stockholm så kan man inför en sådan definitivt överväga att välja mer tekniska lösningar. Här handlar det både om att man genom dessa val kan spara pengar och att man kan samtidigt också kan njuta frukterna av ett lite enklare liv. 

Här kan man exempelvis se över val av blandare, toalett och dusch. Idag finns det många exempel på sådana som sparar vatten. Att exempelvis välja – som brukligt är på exempelvis restauranger – en kran som styrs av rörelse är ett jättebra sätt att spara vatten. 

Snålspolande duschmunstycken är en annan lösning som kommer – utan att du ens märker det – spara många kronor. Här kan även den moderna toaletten nämnas: du spolar mindre vatten och får, trots detta, lika rent som vanligt. 

Det finns många olika lösningar vad gäller exempelvis ljud och ljus som kan användas även i badrummet. Viktigt gällande detta är dock att det handlar om elektricitet och att en professionell installation krävs. Ett badrum innehåller fukt och vatten och du måste låta en behörig elektriker sköta jobbet. Annars utsätter du dig för livsfara – både för stunden och på längre sikt. 

Ta hjälp med din badrumsrenovering i Stockholm 

Överlag och oavsett om det handlar om installationer och elektricitet så bör man som privatperson överväga professionell hjälp med en badrumsrenovering. Det finns uppenbara risker med att själv lägga kakel, klinker och säkra mot fukt. 

Tyvärr ser man att många privatpersoner begår frapperande misstag i detta. Man gör jobbet själv och redan efter något år så har man mögel som en följd av fuktangrepp – eller än värre: en renodlad vattenskada.

 Det man bör tänka på är att försäkringsbolag inte ersätter detta. De ställer krav på att jobbet ska vara fackmannamässigt utfört – vilket man också kan förstå.