Kategorier
Artiklar

Anlita en SEO-byrå för ökad synlighet

Driver du ett företag så är du också fullt medveten om att synlighet är extremt viktigt. Syns man inte så finns man inte. Marknadsföring är en post i budgeten som bör ha ett extra stort fokus, men det handlar även om att lägga pengarna på rätt saker inom detta. 

Idag ser man att fler och fler företag överger den traditionella marknadsföringen och reklamen till förmån för synlighet på nätet. Det är bra, men även där finns vissa saker som man måste tänka på. Gällande SEO – sökmotoroptimering – så blir valet av partner extremt viktigt. SEO-byrån Generaxion är ett exempel på en partner som levererar tjänster som kunden har nytta av – både för stunden och i det långa loppet. 

SEO handlar om att få en hemsida att ranka högre på Google. Det är där kunderna finns och det är där man ska synas. Detta gäller oavsett vilken produkt eller vilken tjänst man säljer: ligger man högt upp på Google så har man en väldigt stor chans att fånga nya kunder. Och, då handlar det också om kunder som är reellt intresserade. De har kanske gjort en sökning på Snickare i Gävle och vill då, givetvis, ha hjälp av en sådan.

En bra SEO-byrå arbetar nära kunden 

Kan din hemsida ranka högt på Google så är det också väldigt troligt att du får en besökare och en person som slutligen väljer att kontakta dig. Det finns idag hur många SEO-byråer som helst och det är inte helt lätt att välja rätt sådan. Alla arbetar på lite olika sätt, vissa håller en väldigt hög kvalitet medan andra – milt uttryckt – lämnar mer att önska. 

Man ska som kund veta att det inte finns några vattentäta skott i den branschen. Kort sagt: vissa sidor tar längre tid än andra att jobba till en högre placering på Google. Allt beror på konkurrens. Detta faktum är också något som en SEO-byrå kan använda som svepskäl och säga att du behöver lägga mer pengar, ännu mer pengar och slutligen ytterligare några kronor för att ranka högre. 

En seriös SEO-byrå arbetar inte så. På en sådan råder fullkomlig transparens och ett tätare arbete med kunden. Tillsammans tar man fram en plan för hur en sida ska arbetas fram, man visar upp statistik kring konkurrens, man visar hur många dagliga sökningar som sker och man hittar exempelvis alternativa sökord som kan fånga upp kunderna på ett bättre sätt. 

Landningssida – ett smart koncept 

Byrån Generaxion som vi nämnde erbjuder ett smart koncept som kallas för landningssidor. Detta innebär att en sida byggs upp för dig och ditt företag: en hemsida som fullt ut handlar om att fånga kunder genom unika sök- och nyckelord. Vi nämnde Snickare i Gävle och det exemplet kan vi fortsätta med. 

Driver du en snickarfirma i Gävle och anlitar SEO-byrån Generaxion så skapar den en landningssida för dig – komplett med information om ditt företag, dina tjänster, dina loggor och dina kontaktuppgifter. Det innebär att du, rent krasst, har en egen hemsida och en landningssida som båda kan fånga nya kunder. Generaxion är ett stort företag med lång erfarenhet – man har över 300 anställda och finns över hela Norden – och kunskap om SEO.